UN Symposium

Montag, 07.09.2020

Prof. Schulev-Steindl talked at the UN/Austria Symposium ”Space Applications for Sustainable Development Goal 13: Climate Action” Symposium September 1st - 3rd 2020

At the ”Space Applications for Sustainable Development Goal 13: Climate Action” UN/Austria Symposium, which took place from September 1st - 3rd 2020, Eva Schulev-Steindl talked about the questions of how Austria's Climate Law could be improved towards more ambition and effectiveness and if there have already been successful climate lawsuits against states and on what legal basis such a lawsuit can be grounded.

Bei dem von 1. - 3. September unter dem Titel "Space Applications for Sustainable Development Goal 13: Climate Action” stattfindenden UN/Austria Symposium sprach Eva Schulev-Steindl über die Fragen inwiefern das aktuelle Klimaschutzgesetz Österreichs ambitionierter und effektiver gestaltet werden kann, ob es bereits erfolgreiche Klimaklagen gegen Staaten gibt und auf welcher rechtlichen Basis eine solche Klage verankert werden kann.